Hypotheekadviseurbreda

Rente variabel 2,6%

Hypotheken vergelijken

Home

Hypotheken vergelijken

Hypotheken vergelijken

Voorgespiegelde rendementen worden niet meer gehaald, omdat het de laatste jaren zo slecht gaat op de beurs. Als u een aflossingsvrije hypotheek met beleggingen heeft, kunt u zomaar tienduizenden euro’s tekortkomen aan het einde van de looptijd. Een hypotheek aanpassen kan een oplossing zijn en zulke tekorten voorkomen. Zorgvuldig hypotheken vergelijken is dus erg belangrijk om de goedkoopste hypotheek te kunnen vinden. Met een op maat gemaakte hypotheekberekening en een persoonlijke aanpak helpen wij u eenvoudig en snel.

1. Uw hypotheek omzetten

Een hypotheek aanpassen kan door uw hypotheek om te zetten, wat betekent dat uw hypotheekvorm wordt aangepast. Uw hypotheek blijft dus wel bij uw huidige hypotheekverstrekker. Uw hypotheekverstrekker verrekent de afkoopwaarde van uw verzekering met de uitstaande hypotheeksom, waardoor uw hypotheekschuld direct lager wordt. Zo zorgt u simpel voor de goedkoopste hypotheek. Vervolgens lost u uw hypotheek annuïtair af. Uw hypotheek aanpassen leidt dus tot een maandelijks krimpende hypotheeksom en is op de einddatum gegarandeerd afgelost. In de meeste gevallen wijst een hypotheekberekening zelfs uit dat uw maandlasten ook nog eens lager worden!

2. Uw hypotheek oversluiten

Een hypotheek aanpassen kan ook door deze over te sluiten. Dit betekent dat uw woning wordt geherfinancierd. Wij adviseren u over de meest gunstige hypotheek bij een nieuwe hypotheekverstrekker, na zorgvuldig hypotheken vergelijken. Uw nieuwe hypotheekverstrekker lost uw oude hypotheek af, en over de nieuwe hypotheek gaat u een lagere rente betalen. Hierdoor bespaart u maandelijks flink in kosten, wat vaak leidt tot een goedkopere of de goedkoopste hypotheek.

Een oversluiting is niet gratis: de (aftrekbare) kosten bestaan uit de hypotheekakte en hypotheekcommissie, eventuele boeterente, NHG en taxatie (indien de WOZ-waarde niet toereikend is). Een eenvoudige hypotheekberekening moet uitwijzen of de maandelijkse besparing u meer oplevert dan de oversluitkosten. Uiteraard helpen wij u daar graag bij. Levert het meer op dan de oversluitkosten? Dan lost u uw hypotheek annuïtair af. Hierdoor krimpt de hypotheeksom maandelijks, en is de hypotheek op de einddatum gegarandeerd afgelost!

3. Hypotheek na pensioen

Het is verstandig om ervoor te zorgen dat uw hypotheek is afbetaald voordat u met pensioen gaat. Uw inkomsten dalen waarschijnlijk na uw pensioen, dus het zou vervelend zijn als u dan nog met een restschuld blijft zitten. Daarnaast is de hypotheekrente voor maximaal 30 jaar aftrekbaar, wat betekent dat die termijn voor de meeste mensen is verstreken als ze met pensioen gaan. Wachten tot na uw pensioen heeft dus extra kosten ten gevolg. Uiteraard wilt u de goedkoopste hypotheek, dus uw hypotheek aanpassen is aan te raden. Op die manier houdt u uw inkomsten zoveel mogelijk op peil na uw pensioen. Hoe eerder u hiermee begint, hoe meer tijd u heeft om uw hypotheek af te lossen. En dan zullen uw maandlasten sneller omlaag gaan.

Uiteraard helpen wij u graag met het vergelijken van hypotheken om vervolgens een zorgvuldige hypotheekberekening te maken. Neem contact met ons op als u hier interesse in heeft. Bel 076 532 2233 of 06 17840365, of vraag direct een gratis hypotheekofferte aan!